Kalmar kommunkoncern främjar hållbarhet med förmånscyklar till anställda

– SPONSRAD ARTIKEL

Kalmar Kommunkoncern har tagit ett stort steg mot att främja hållbarhet och hälsa bland sina anställda genom att erbjuda förmånscyklar. Efter en lyckad...

Skriven av
Redaktionen
9/12/2023
Kategori
Företagshälsa

Kalmar Kommunkoncern har tagit ett stort steg mot att främja hållbarhet och hälsa bland sina anställda genom att erbjuda förmånscyklar. Efter en lyckad upphandling kommer kommunens medarbetare kunna hyra cyklar med hjälp av bruttolöneavdrag från och med hösten.

Att välja cykeln istället för bilen som transportmedel till jobbet har många fördelar. Det är inte bara bra för hälsan och plånboken, utan också ett betydande bidrag till miljön, klimatet och förbättringen av den lokala trafiksituationen.

Redan nu har Kalmar Kommuns anställda möjlighet att köpa cyklar till rabatterade priser hos flera av stadens cykelförsäljare. För att ytterligare uppmuntra cykelåkning som ett dagligt transportmedel erbjuds nu medarbetarna möjligheten att hyra så kallade förmånscyklar.

Projektledaren på samhällsbyggnadskontoret, Lovisa Westblom, säger, "Med den här satsningen hoppas vi att ytterligare öka andelen anställda som väljer att lämna bilen hemma och istället cykla till och från jobbet. Andra offentliga organisationer har sett stor framgång med liknande förmånsprogram, och nu hoppas vi på ett stort intresse bland kommunens medarbetare."

Företaget Bike Action i Sverige AB/Sportson vann upphandlingen och kommer att göra det möjligt för medarbetarna att välja och testa cyklar direkt i butik.

Marknadschefen på Sportson, Jonas Holtbo, säger, "En förmånscykel erbjuder så många positiva aspekter då den gynnar både hälsa, miljö och ekonomi. Vi ser fram emot samarbetet med Kalmar kommun. Att vi finns på plats tror vi kommer göra stor skillnad för både medarbetarnas intresse och den servicegrad samt sortiment vi kan erbjuda över tid, eftersom vi är här året runt."

Fakta om förmånscyklar:

  • Tillsvidareanställda inom kommunkoncernen kan hyra en eller två cyklar genom bruttolöneavdrag under tre år.
  • Efter tre år får den anställde möjlighet att antingen returnera cykeln eller köpa ut den till ett pris satt av leverantören.
  • Beställning av förmånscyklar görs via en webbaserad beställningsportal i samband med fysiska visningstillfällen några gånger per år.

För ytterligare information eller frågor, kontakta:

Lovisa Westblom, projektledare samhällsbyggnadskontoret

E-post: lovisa.westblom@kalmar.se

Telefon: 010 - 3520779

Jonas Holtbo, marknadschef Sportson

E-post: Jonas.holtbo@sportson.se

Telefon: 031-301 41 27

Kalmar Kommunkoncern tar här ett stort steg mot att stödja hållbara transportalternativ och främja medarbetarnas välmående samtidigt som de bidrar till en grönare framtid. Genom att erbjuda förmånscyklar visar kommunen sitt engagemang för en mer hållbar och hälsosam arbetsmiljö.

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.