Spaningar från Personal & Chef mässan

– SPONSRAD ARTIKEL

HR-svepet besökte nyligen mässan Personal & Chef i Kista för att träffa utställare och spana in nya trender inom HR och ledarskap

Skriven av
Redaktionen
10/23/2023
Kategori
Ledarskap

HRsvepets redaktion besökte nyligen mässan Personal & Chef i Kista för att träffa utställare och spana in nya trender inom HR och ledarskap. Personal & Chef mässan är Nordens största mötesplats för alla som leder och utvecklar personal. Fokuset i år har legat på hur man som HR, chef och/eller ledare kan jobba för att behålla, engagera och attrahera talanger. Att implementera AI i HR processer fortsätter också som trend, så väl som inkludering och välmående medarbetare. Nedan är ett axplock av de vi träffade på mässan.

Digital avtalshantering i framkant
På plats fanns bland annat Oneflow, den enda leverantören av helt digitala avtalshanteringssystem på mässan. De imponerade med sina nyheter som inkluderade AI Assist och tvåvägssynkronisering. Oneflow erbjuder en plattform som automatiserar hela avtalsprocessen, från skapande till signering och arkivering, vilket sparar tid och minskar risker. Fysiska avtal som sitter pärmade i en hylla är alltså något vi kan lägga bakom oss.

Ett verktyg för dig som chef
Det svenska techbolaget Adligo visade upp sitt molnbaserade chefsverktyg. En digital assistent som hjälper chefer att leda på distans genom att bland annat registrera personalens utrustning, hantera arbetsuppgifter och följa upp på mål. Utmaningen med distansarbete har medfört nya krav, både på ledare och teknik. Christian Påhlman, VD på Adligo säger: "Att arbetet utförs är i dag viktigare än var det utförs. Men det här ställer också nya krav på chefer och ledare. Det är därför vi utvecklar Adligo som en digital assistent och en brygga mellan kontoret, hemmet eller en mer tillfällig arbetsplats". Adligo är utvecklat av chefer, för chefer, och riktar sig primärt till små och medelstora företag.

Fördomsfritt skrivande
Mångfald och inkludering är ett viktigt ämne som många företag får arbeta hårt med. Det danska programvaruföretaget Develop Diverse imponerade på mässans deltagare med din lösning för fördomsfritt skrivande. De har tagit fram ett program som hjälper företag att bland annat skapa bättre, mer inkluderande, jobbannonser genom att känna igen partiska ord och föreslå inkluderande alternativ. Ett enkelt och smidigt sätt att hjälpa företag öka sin mångfald av kvalificerade kandidater.

Framtidens HR-Plattform
Hailey HR har på tre år etablerat sig som en viktig aktör inom HR-landskapet i Sverige. På mässan visade de upp sin användarvänliga och automatiserade plattform som fortsätter att utvecklas. Besökarna på mässan betonade användarvänlighet, säkerhet och automatisering som de viktigaste egenskaperna som utmärker Hailey HR.

Bättre mående på arbetsplatsen
Det psykiska välmåendet på arbetsplatsen är en väldigt viktig fråga för HR, något som Mindler arbetar hårt för. Mindler arbetar med att förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen och erbjuder en företagslösning som snabbt och effektivt tillhandahåller psykologisk hjälp till alla medarbetare. Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige, och Mindler strävar efter att minska både kostnader och lidande genom sitt arbete.

Att bygga en kultur med medarbetarna i fokus har aldrig varit lättare
Netigate, ledande leverantör inom medarbetarupplevelsen, var på plats och presenterade deras nya varumärkesidentitet samt en ny imponerade produkt som hjälper företag att mäta och förbättra medarbetarengagemanget. Med Netigates nya produkt kan företag enkelt mäta hur medarbetarna mår, identifiera problemområden och få rekommendationer om hur de kan förbättra engagemanget. Datasäkerhet är deras högsta prioritet. Netigate är ISO 27001 – certifierade och GDPR- kompatibla med serverar inom EU, vilket innebär att din medarbetardata är i trygga händer.

Jämställdhet på arbetsplatsen
Menssäkrad betonade vikten av att arbetsplatser tar hänsyn till mensbehov. De erbjuder ekologiska mensskydd och förvaringslösningar. En menssäker arbetsplats innebär också att det finns tillgång till handfat, tvål och papperskorg på toaletten, vilket visar arbetsplatsens engagemang för jämställdhet och inkludering.

Förenkla företagares vardag
Många företag har en mängd olika system att hålla reda på i sin verksamhet, på plats fanns UCS One Business, som har samlat allt på ett och samma ställe. De erbjuder omfattande lösningar inom ekonomi, lön, HR och system och deras mål är att förenkla företagares vardag genom att ta hand om kärnan i deras verksamhet.

Framtidsinriktade HR-lösningar
Konteks monter var välbesökt och drog till sig en ström av intressenter. Besökarna deltog i givande samtal om HR-system och löneprocesser med Konteks specialister. Michael Olsson, Konteks kommersiella chef, och Louise Björelind, utvecklingschef, höll ett fullsatt föredrag med titeln "Har du rätt HR-system?". Föreläsningen blev ett dragplåster för besökare som var intresserade av att ta sina HR-avdelningar till nästa nivå.

”Mässan slog alla rekord i år på både utställarsidan och antal besökare. Vi kan tydligt se att det personliga mötet och nätverkandet är viktigt. Vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla vår mässa till en ännu mer levande och framgångsrik mötesplats. Mässan har de senaste åren gått tillsammans med Ekonomi & Företag, dessa delar nu på sig och fyller Kistamässan på egen hand. Personal och Chef går nästa gång 5-6 februari 2025.” Malin Wiktorson, projektledare Personal & Chef

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.