IndustryWomen formar framtidens jämställda industriledare

– SPONSRAD ARTIKEL

HR-chefer inom industrin står idag inför en av sina största utmaningar någonsin: att attrahera, rekrytera och framför allt behålla kvinnliga medarbetare i en bransch som historiskt sett dominerats av män. Men hur går...

Skriven av
Redaktionen
10/8/2024
Kategori
Ledarskap

HR-chefer inom industrin står idag inför en av sina största utmaningar någonsin: att attrahera, rekrytera och framför allt behålla kvinnliga medarbetare i en bransch som historiskt sett dominerats av män. Men hur går man från goda intentioner till faktiska resultat? Det är här IndustryWomen och dess VD, Therese Hammarstedt, kliver in på scenen med en tydlig vision och en konkret strategi.

"Det handlar inte längre bara om att hitta kvinnor för roller inom industrin – vi måste skapa förutsättningar som gör att de vill stanna kvar och utvecklas i sina karriärer," säger Hammarstedt. "Företagen måste förstå att jämställdhetsarbetet inte är en isolerad fråga utan en del av hela företagets affärsstrategi. Och för att nå framgång måste detta arbete vara förankrat i ledningen, där man också kan visa på det affärskritiska värdet och ROI som detta arbete innebär."

IndustryWomen har utvecklat en särskild modell anpassad för industrin för att bemöta de utmaningar som HR-chefer står inför. Deras tjänster går utöver traditionella rekryteringsinsatser. Med en holistisk approach arbetar de nära sina kunder för att förstå deras specifika behov och skapa långsiktiga lösningar. Målet är inte bara att fylla en kvot, utan att bygga en arbetsplats där alla känner sig välkomna och engagerade.

En av de mest betydelsefulla utmaningarna som HR-chefer hanterar är att skapa en företagskultur där kvinnor kan växa och trivas. Många företag misslyckas med detta, vilket leder till att kvinnor lämnar industrin. Ofta handlar det inte om bristande kompetens utan om att miljön inte stödjer deras utveckling. Det behövs strategier för att bygga trygga arbetsplatser där kvinnor känner att de har en framtid.

För att stödja företag i dessa frågor erbjuder IndustryWomen ett omfattande utbildningsprogram som är skräddarsytt för industrins specifika behov. Programmet består av tre steg och fokuserar på social hållbarhet samt affärskritiska områden. Detta ger HR-avdelningar konkreta verktyg för att både attrahera kvinnor till industrin och behålla dem, samtidigt som de får möjlighet att växa inom sina roller. "Men för att detta ska lyckas är det avgörande att förankra arbetet hos företagets högsta ledning," betonar Hammarstedt. "Vi på IndustryWomen har erfarenhet av att arbeta på ledande positioner inom näringslivet och vet hur viktigt det är att visa ledningen hur detta arbete bidrar till affärsmålen, inte bara på kort sikt, utan på 1-3 års sikt."

Hennes råd till HR-chefer är tydligt:

"Om ni vill bygga ett framgångsrikt och hållbart företag måste ni arbeta strategiskt och långsiktigt. Jämställdhet är inte ett projekt, det är en strategi för framtida tillväxt."

För HR-chefer som vill ligga i framkant och säkerställa att deras organisationer är redo att möta framtiden, är detta en möjlighet att inte bara rekrytera kompetenta kvinnor, utan att också skapa en hållbar arbetsmiljö för alla anställda. Med Therese Hammarstedt och IndustryWomen vid rodret finns verktygen och strategierna för att bygga den arbetsplats som morgondagens talanger letar efter.

"Det är inte längre en fråga om 'om' vi ska förändras,"

avslutar Hammarstedt, "utan 'hur' vi ska göra det – och vi på IndustryWomen vet precis hur."

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.