Så blir HR en kritisk affärspartner‍

– SPONSRAD ARTIKEL

HR är och kommer att fortsätta att vara en drivande kraft bakom utvecklingen av moderna företag som anammar nya arbetssätt. Sedan pandemin har HR utvecklats från en stödjande roll till en...

Skriven av
Redaktionen
5/29/2024
Kategori
HR

HR är och kommer att fortsätta att vara en drivande kraft bakom utvecklingen av moderna företag som anammar nya arbetssätt. Sedan pandemin har HR utvecklats från en stödjande roll till en kritisk strategisk partner i verksamheten. 

I företag där HR är strategiskt, snarare än administrativt, spelar HR-organisationen en avgörande roll för affärsresultaten. Men för att nå dit krävs det att HR-chefer förändrar sitt sätt att se på sitt arbete och sin kompetens. De mest framgångsrika HR-cheferna kan koppla personalprogram till affärsresultat och engagera andra ledare för att uppnå dessa mål. De ser sig själva som drivande i att uppnå affärsresultat genom medarbetare, så alla viktiga initiativ som de tar stöder ett dokumenterat affärsmål.

Nu för tiden erkänner man att HR-teamens insatser haft en avgörande betydelse för verksamheternas framgångar i stort. Detta är en varmt välkommen förändring. För att maximera HR:s påverkan är det viktigt att anta strategier som omvandlar HR-medarbetare till inflytelserika ledare. Genom att anpassa HR-initiativ till affärsmål, främja tvärfunktionella partnerskap och utnyttja datadrivna insikter kan HR driva betydande organisatoriska förändringar.

Sex strategier för att öka din påverkan på affärsframgångar

Avgörande för alla företag som siktar på att bli framgångsrika är att HR är djupt involverad i affärsverksamheten. McKinsey har nyligen genomfört forskning för att ta reda på hur företag på bästa sätt kan organisera sig inför framtiden – och resultaten visar att de företag som är inriktade på framgång har fyra utmärkande egenskaper gemensamt:

  1. De synkroniserar sina insatser utifrån affärsstrategin
  2. De fokuserar på talangutveckling
  3. De investerar i framsynt ledarskap
  4. De “integrerar ovannämnda strategier”

För att på riktigt kunna bli en nödvändig och framgångsrik del av affärsverksamheten har de mest framstående HR-avdelningarna anammat de strategiska tankesätt och metoder som “framtidsorienterade” företag använder sig av. Den här guiden undersöker hur HR:s ställning som vital del i affärsverksamheten kan säkras genom att implementera de här fyra taktikerna i personalstrategin - genom att anamma sex strategier för att uppnå synergieffekt.

  • Se till att organisationens vision och mission överensstämmer.
    Varje strategi som ni inför ska stämma överens med er omdefinierade vision och mission. Detta bidrar till att skapa en enhetlig inriktning och presenterar ett tydligt, inspirerande mål för medarbetarna att arbeta mot.
  • Främja en enhetlig kultur.
    För att effektivt kunna integrera strategier behöver ni inrätta en miljö som stöder inkludering, ständigt lärande och innovation. Det handlar om att skapa en arbetsplats där alla står bakom organisationens värderingar och mål, vilket resulterar i en arbetsplats som präglas av harmoni och samarbete.
  • Främja integrerat ledarskap.
    Ledarna fungerar som klistret som håller ihop organisationen. Deras roll är avgörande för att följsamt kunna införa strategier, samtidigt som sammanhållningen bibehålls och verksamheten inriktas mot sina gemensamma mål.
  • Uppmuntra till kontinuerliga förbättringar.
    Integrering är en dynamisk process och regelbunden utvärdering och feedback är av yttersta vikt. HR-ledare kan säkerställa att deras metoder fortfarande är relevanta och effektiva genom att finjustera och anpassa strategierna baserat på de fortlöpande utvärderingarna.
  • Stötta medarbetarnas engagemang och ansvarstagande.
    Engagemang är avgörande om strategierna ska kunna införas med framgång. Att ge medarbetarna huvudansvar och gemensamt ansvar bidrar till att organisationens strategier och mål genomförs med framgång.
  • Integrera HR-tech och personalplanering.
    HR-teamen medverkar aktivt i personalplanering och drar nytta av olika HR-system och informationssystem för att rekrytera och anställa spetskompetens till globala arbetsteam. HR-data har en avgörande betydelse i de här processerna, eftersom de bidrar med värdefull information som hjälper till att utforma HR-program. Dessutom kan teamen ta hjälp av HR-data för att fatta välgrundade beslut som skapar en fantastisk arbetsupplevelse och möter företagsmålen.

HR är och kommer fortsätta vara en drivkraft bakom utvecklingen av moderna företag som tagit till sig de nya sätten att arbeta. Stora framsteg har redan gjorts. Och den här mycket viktiga rollen kommer att få allt större betydelse då företag i allt högre grad förlitar sig på HR-ledarnas expertis och vägledning.

Ladda ner guide och läs mer HR-strategierna som ökar inflytande över affärsverksamheten

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.