29 år av uthållighet och framgång med GRIT som nyckeln!

– SPONSRAD ARTIKEL

För ganska exakt 29 år sedan startade jag och min kompis Kristoffer det som idag är Eventyr Nine Yards. Vi hade en enkel idé: att världen skulle bli lite roligare om fler företag fick åka...

Skriven av
Sofi Franzén
9/9/2024
Kategori
Tips

För ganska exakt 29 år sedan startade jag och min kompis Kristoffer det som idag är Eventyr Nine Yards. Vi hade en enkel idé: att världen skulle bli lite roligare om fler företag fick åka på skidkonferens. Vi trodde att bolagsbyggandet skulle vara ett tillfälligt äventyr innan vi blev vuxna och gjorde något annat.

Men jag blev kvar. Att bygga bolag visade sig vara alldeles för roligt och spännande för att ge upp. Nu, 29 år senare, har vi vuxit till cirka 80 medarbetare i Sverige, omsätter mer än 300 miljoner kronor och är en del av Nordens ledande eventgrupp, Liwlig. Jag är stolt över vad jag har skapat tillsammans med alla medarbetare. 

Många säger att framgångsrikt entreprenörskap handlar om att ha en stark idé

Men jag håller inte med. Jag tror att det viktigaste som entreprenör är förmågan att förverkliga sina idéer – att ha GRIT. Uthållighet, jäklar anamma och en nästan barnslig tro på framtiden. Det handlar om att möta hinder utan att tappa fart och att kombinera passion med uthållighet.

Hur kan man då bygga in GRIT i sin företagskultur?

Jag tror på att sätta långsiktiga mål som bryts ner på avdelnings- och individnivå. Varje person ska veta vart vi är på väg, hur det går och hur de kan bidra. Istället för individuella bonussystem tror jag på att arbeta tillsammans, utvecklas som team och ha kollektiva belöningar. Vi tränar på vår kultur genom vår egna utbildning, "Eventyr Nine Yards Academy" som vi avsätter en arbetstimme i veckan för. Här blandar vi föreläsningar, inspiration och träning. På torsdag ska vi till exempel öva på att ge och ta emot feedback för att bättre stödja varandras utveckling.

GRIT är inte något man föds med, det är något som växer över tid. Genom att skapa en arbetsmiljö där uthållighet, engagemang och en ständig strävan efter förbättring uppmuntras, ser vi till att GRIT får blomstra hos varje medarbetare. Och det gör att vi inte bara har roligare – vi blir också bättre tillsammans.

Att bygga ett företag...

...handlar inte bara om affärer, utan om människor och den kultur man skapar. Efter 29 år är jag mer övertygad än någonsin om att nyckeln till framgång ligger i GRIT – och att det alltid finns mer att ge och att upptäcka. Frågan är, vad kan du åstadkomma om du låter ditt GRIT leda vägen?

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Sofi Franzén

Grundare och VD Eventyr Nine Yards.