Nya kontors-fenomenet – coffee badging

– SPONSRAD ARTIKEL

Nu, en tid efter pandemin, vill flera organisationer öka graden av fysisk närvaro på kontoret. Detta har resulterat i uppkomsten av en ny föreelse som kallas...

Skriven av
Redaktionen
10/26/2023
Kategori
Personal

Efter pandemins utbrott valde många företag att fortsätta erbjuda sina anställda möjligheten att arbeta helt eller delvis hemifrån. Nu, en tid efter pandemin, vill flera organisationer öka graden av fysisk närvaro på kontoret. Detta har resulterat i uppkomsten av en ny företeelse som kallas "coffee badging."

Vad är coffe badging?

Coffee badging är när en anställd besöker kontoret endast för att göra en kort visit, ta en kopp kaffe och interagera med kollegor innan de snabbt återvänder hem för att arbeta därifrån. Coffee badging är ett sätt för anställda att anpassa sig till arbetsgivarens krav på fysisk närvaro utan att fullt ut omfamna den idén. De följer organisationens riktlinjer om hur många dagar de behöver vara på plats men stannar inte längre än att de hinner dricka en kopp kaffe, innan de "badgar" sig som närvarande.

Hur ska arbetagivare hantera det? 
Coffee badging kan ses som ett slöseri med tid och resurser, särskilt om företag har omfattande kontorsutrymmen som inte används fullt ut. För att hantera detta fenomen bör arbetsgivare överväga att formulera tydliga riktlinjer för närvaro på kontoret, som balanserar behovet av fysisk närvaro med de anställdas önskan om flexibilitet. Det är av yttersta vikt att finna en balans som gynnar både företaget och dess anställda.

Kommunikation är avgörande

Arbetsgivare bör vara tydliga med att kommunicera syftet med sina riktlinjer för fysisk närvaro och skapa en öppen dialog med de anställda. På så sätt kan båda parter bättre förstå varandras behov och mål, vilket i sin tur kan leda till en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö.


Källa
SVD

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.