HRM-system: En räddare i nöden för svenska HR-avdelningar

– SPONSRAD ARTIKEL

I en tid av ekonomisk oro står många HR-avdelningar inför en rad problem. Ett berömt citat är “When there is chaos in the world, invest in people”, men är det så lätt?

Skriven av
Redaktionen
5/6/2024
Kategori
Tips

I en tid av ekonomisk oro står många HR-avdelningar inför en rad problem. Ett berömt citat är “When there is chaos in the world, invest in people”, men är det så lätt? Som HR vill du kunna spendera din tid på organisationen och människorna men allt för ofta försvinner dagarna iväg och sakta men säkert fastnar man i en negativ loop där man ligger efter, och släcker bränder mer än vad man är proaktiv…

En mörk verklighet för HR-avdelningar

Enligt en studie från McKinsey spenderar HR-personal i genomsnitt 40% av sin tid på administrativa uppgifter. Detta lämnar lite tid för mer strategiskt arbete, som att fokusera på talangutveckling, skapa en engagerande arbetsmiljö och analysera data för att fatta välgrundade beslut.

Dessutom kämpar många HR-avdelningar med att hantera en växande personalstyrka med allt mer komplexa behov. Att hålla koll på löner, schemaläggning, onboarding, dokumenthantering och en mängd andra uppgifter kan vara en utmaning, och risken för mänskliga fel är stor.

HRM-system: En digital lösning

Moderna HRM-system kan fungera som en räddare i nöden för HR-avdelningar som kämpar med ovanstående problem. Genom att automatisera repetitiva uppgifter, samla in och analysera data, och erbjuda en användarvänlig plattform skapar HRM system andningsrum och utrymme för HR att lyfta blicken och faktiskt kunna fokusera på organisationen.

Men vart början man? Vad exakt är ett HRM system? Vad är viktigt att veta när man kollar på att köpa in ett HRM system? Hur implementerar man det? Det och många fler frågor från HR personer fick Heartpace att skriva “Den stora HRM-guiden”, LADDA NER HÄR.

Nedan är två basattribut ett HRM system måste ha för att hjälpa dig i din HR-vardag

- Säkerhet: Nu för tiden hanterar HR-avdelningar ofta lika viktig data som finansavdelningen, samtidigt som säkerhetskraven på personlig data har ökat lavinartat. Se till att er HR-tech leverantör är ISO 27001 certifierad (Globalt högsta säkerhetstandard) och har GDPR compliance.

- Användarvänlighet: Som HR vill du inte behöva spendera dina dagar att svara på frågor om hur man använder HRM systemet ifrån chefer. Du vill att det ska vara självförklarande och enkelt, så att du kan fokusera på större strategiska frågor!

För fler essentiella tips, rekommendationer samt steg-för-steg guide till hur du sen faktiskt implementerar ett HRM system finns i Heartpace “Den stora guiden till HRM-system” - LADDA NER HÄR

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.