En bra onboarding = bättre flow med dina nya kollegor.

– SPONSRAD ARTIKEL

Välkommen ombord på onboarding-båten – där första intrycken räknas och din nya anställning kan vara lika spännande som första dagen i skolan, fast med mindre glitterlim och fler...

Skriven av
Therese Plahn
5/16/2024
Kategori
Personal

Välkommen ombord på onboarding-båten – där första intrycken räknas och din nya anställning kan vara lika spännande som första dagen i skolan, fast med mindre glitterlim och fler e-postuppsättningar.

Varför är onboarding så viktig?

Tänk dig att du börjar ett nytt jobb. Du anländer till kontoret, full av entusiasm, bara för att upptäcka att ingen verkar veta att du skulle komma. Du tillbringar din första dag med att försöka hitta ett ledigt skrivbord och gissa WiFi-lösenordet. Inte så välkomnande, eller hur? Parallellt så har din nya chef inte heller kontroll på rutinerna. Minst sagt påfrestande för alla involverade. Motsatsen är en bra onboardingprocess, den är som en varm, välorganiserad kram – den får alla att känna sig välkomna, förberedda och redo att ta sig an sitt uppdrag.

Historiskt sett var onboarding den dag då nya medarbetare fyllde i papper efter papper och blev visade var kaffemaskinen stod. Idag är onboarding så mycket mer. Det börjar långt innan första dagen, egentligen direkt efter avtalssignering. Internt så behöver organisationen, från närmsta chef, till HR, till IT, till ekonomi förbereda sig för att ge den nya medarbetaren de bästa förutsättningarna – och det är här ett riktigt bra digitalt onboardingsystem som till exempel OneBridge hjälper dig!

Ett digitalt onboarding-system minimerar också de mänskliga misstagen som kan ske i manuella processer. Inga mer förlorade dokument eller felaktig information som skickas ut. Allt är programmerat att vara rätt från början, vilket betyder att nya medarbetare kan hoppa in i arbetet med full kraft och självförtroende.

Fyra skäl att älska bra digitalt onboardingflöde!

Engagemang från start: Visa att du har kontroll och koll från dag ett, och du kan räkna med att dina nya medarbetare sprider positiva vibbar om sin nya arbetsplats.

Snabbare produktivitet: Tänk dig onboarding som ett katapultsäte. En bra onboarding skjuter ny personal framåt så att de kan börja bidra snabbare än de kan säga "var är kaffemaskinen?"

Automatisering = mindre rutin, mer kreativitet: Genom att automatisera standarduppgifter som tillexempel kontouppsättningar och introduktionsplanering kan dina chefer fokusera på mer strategiska och berikande uppgifter. i stället för att drunkna i pappersarbete eller manuell datainmatning,

Kostnadseffektivitet som ger ledningen ett leende: En effektiv onboardingprocess minskar tiden det tar för en ny anställd att bli produktiv samt att det minskar manuellt arbete för nuvarande organisation, vilket direkt påverkar företagets resultat positivt.

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Therese Plahn

Jag sådde fröet till onboardingsystemet OneBridge när jag skulle rekrytera 15 nya medarbetare på ett halvår. Med OneBridge vill vi göra era onboardingflöden smidigare och mer översiktliga, förutom onboarding erbjuder vi funktioner såsom medarbetarsamtal, tidsrapportering utrustningshantering med mera. Jag ogillar starkt manuella och opålitliga processer utan överblick och brinner desto mer för innovation, digitalisering och utveckling. ☺ Therese Plahn, CEO DevBridge, Future It Partner samt Docuro. Branschkamleont med erfarenhet från bland annat: bygg, bil, restaurang och olja.